Alla inlägg den 6 april 2010

Av palsangel - 6 april 2010 17:41

Pälsängel har varit hemma hos mina föräldrar och sprungit i skogen. Eller tja, det har han faktiskt inte gjort så mycket av. På fem dagar blev det bara två skogsturer för de andra dagarna sprang han sig trött i stallet eller sprang runt och skrek med sin Hovawartkompis.


  


Det låg lite snöhögar kvar i skogen. Vilket var mycket populärt hos flatten, det var inte så mycket gående men desto mera hasande på bogarna vissa sträckor. På andra håll fanns det fin fina lerpölar att bada i och matte har ju gett upp det där för länge sedan, pälsängel får helt enkelt se ut som en vandrande lerhög. Vissa gånger har man tur så dom lerigaste pölarna kommer i början av promenaden och dom renaste i slutet, då slipper man spola pälsängel med trädgårdsslangen.


Lite jobb blev det minsann också. Fick lite hjälp att plocka av handtaget på vedkärran och ett järnrör, två slangklämmor och en bogserlina senare hade jag en helt okej kärra att köra trädgårdsavfall i. Lite hjälp att bromsa vid stopp behövs ju eftersom det är lina istället för skaklar, men helt funktionellt i övrigt.


  


Flatten pinnade glatt på till att börja med, även om det avtog mot slutet, ska inte glömma att det blev lite tungt det sista då det var mycket grus. Har i alla fall bestämt mig för att lägga ner projektet att lära flatten dra cykeln. Det blev så tydligt att han gärna drar, bara jag går framför eller vid sidan. Så ett par skaklar och en skrinda skulle inte sitta fel...

Ovido - Quiz & Flashcards