Direktlänk till inlägg 25 mars 2010

Solen skiner så Pälsängel blir seg?

Av palsangel - 25 mars 2010 20:07

Ja kanske är det så, kanske är det något annat. Är verkligen i behov av någon som tittat på mitt fotgående. Pälsängel gick nog inte ens tio meter fot när jag satte igång idag innan han stannade och tittade på mig. Jag känner igen det från förut, men kan inte komma på vad det var den gången. Antingen är det ju bristande motivation eller så gör jag något dumt när jag går, vinklar en hand eller så. Det stora problemet med att inte ha någon att träna med (eller för för den delen).


Det hela gick lite fram och tillbaka, ett tag gick det riktigt bra och sen bara stannade han igen. Sen var det väl första gången i år som solen sken och han är ju svart och det var nästan 10 grader ute. Så visst kan det vara värmen. Det återstår att se.


Om man inte har störning så får man uppfinna den. Har jobbat på att han ska lita på mitt omdöme och inte ta några egna beslut i fotgåendet, om jag går rakt mot en snöhög eller mot planens kant börjar han släpa efter och tveka. Om han gör så för att han inte vill gå in i saker eller för att han vet att vi ändå ska vända låter jag vara osagt. Jag vet faktiskt inte. Nu jobbade jag på det idag och efter ett tag gick det mycket bättre.


Apporten som varit en akilleshäl så länge verkar nu inte vara lika facinerande, han kommer fortfarande glatt med den och vill gärna hålla i den, men han kan faktiskt sitta och titta på matte när apporten står bredvid honom på marken.


  


Väldigt positivt. Innan har han ju inte kunnat släppa tanken på apporten efter själva apporteringsmomentet utan har suttit och sneglat bakåt eller åt sidan vid hoppet.


Även inkallning förbi apporten fungerar:


  


Däremot fick jag jobba som en galning för att tillslut få till den här inkallningen. Slöheten tog överhanden igen och det krävdes några gånger innan Pälsängel faktiskt galopperade in.


Det återstår att se om det är värmen eller jag som ställer till det bara. Utan träningshjälp kommer det ta ett tag att klura ut det.

 
 
Karla

Karla

25 mars 2010 23:23

...och fota samtidigt! Det är definitivt överkurs!

http://possibly.blogg.se

 
Ingen bild

Pälsängel

26 mars 2010 06:14

Det är faktiskt inte så komplicerat, jag har ju två armar, en till godis och en till mobilen, mobilkamera är en bra uppfinning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av palsangel - 10 september 2011 17:56

Det var helt enkelt en massa saker som hopade sig, matte bytte dator och den nya tog inte emot bilder från telefonen och tillsammans med allt annat övrigt så blev bloggandet bara jobbigt. Nu har dock en bluetoothadapter hittat sin väg till datorn och...

Av palsangel - 18 september 2010 14:50

Ja kanske gör han det. Lite testande blev det ute i skogen idag. Matte själv var figurant och intresset för att hitta mig var tydligen högt. Ungefär 50 meter ut i skogen gick jag första gången (enligt instruktioner såklart, tro inte att jag vet vad j...

Av palsangel - 9 september 2010 19:43

Väldigt spännande. Jag har idag fått chansen att se min hund träna lydnad med någon annan. Det är underligt hur olika man uppfattar sin hund från förarperspektivet och från åskådarperspektivet.   Min första tanke är ju att hunden ser för löjlig u...

Av palsangel - 12 juli 2010 22:15

Kvällsträning ute på gräsmattan eftersom det är så otroligt varmt just nu . Har tagit upp min gamla vana att gå fot med hundgodis i munnen, verkar funka minst lika bra som förra gången och hundgodiset smakar inte allt för illa      Plockade fram ...

Av palsangel - 5 juli 2010 22:18


     Läste slut den här boken av Anders Hallgren i midsomras. Det är ju precis så jag vill göra. Motivation först, lydnad sen som en konsekvens av att hunden är motiverad. Varför gör jag då inte redan det?   Jag tror att jag började med "mot...

Ovido - Quiz & Flashcards